Bag med smag

Tilbehør

Tilbehør til brød og kager

ALLEKrydrede æblerSaltkaramel Sprødt drys--------- TILBAGE
Krydrede æbler

Krydrede æbler

2 æbler (uden skræl i tynde både)
3 spskf sukker
½ dl vand
½ tsk stødtkanel
½ tsk kardemomme

Sukker vand og krydderier koges op. Æblebådene tilsættes og koges kort med så de er knap møre, stilles til afkøling.

Saltkaramel

Saltkaramel

100 gr sukker
3 spskf mørk rom
100 gr piskefløde
Flage salt / Maldon salt

Kom sukker i en gryde med en stor overflade så den lige dækker bunden.

Smelt sukker meget langsomt, så det ikke bliver for brunt. Tilsæt fløden og rommen.

Lad karamellen koge hurtigt igennem og drys med lidt flage salt. Afkøl karamellen og kom den i en skål.

Pas på karamellen kan være meget varm - og vent med at smage på karamellen indtil den er afkølet.

Du kan justere konsistensen på karamellen, ved at lade den koge lidt ned, men gå ikke fra gryden.

Et lille twist
Tilsæt saltkaramellen lidt pebermynthe essens

Sprødt drys

Sprødt drys

100 gr fintvalsede havregryn
25 gr smør

Smørret smeltes på en pande og havregryn tilsættes.

Havregrynene ristes let gyldne og hældes over i en skål til afkøling.

Benyttes til pynt på kagerne

---

---

---

---

---

---