Bag med smag

Kager

Her en nogle bud på nemme kager - der kan tilpasses en travl hverdag i køkkenet

ALLETigerkage/MazarinBlondie Spongecake------------------TILBAGE
Tigerkage/Mazarin

Tigerkage/Mazarin

125 gram hele æg
125 gram sukker
125 gram Bitter 00
125 gram smeltet smør
75 gram hvedemel
1 spskf. Kakao

Pisk æg og sukker meget luftigt

Riv Bitter 00 i massen med et rivejern. Pisk smeltet smør i massen.

Melet sigtes i massen og foldes forsigtigt i massen.

Massen deles i to 2/3 og 1/3, hvor 1/3 tilsættes kakao. Masserne fordeles i glassene, først en stor skefuld lys masse og så en mindre teskefuld mørk masse. Der røres ganske let i masserne med en tandstik.

Bages gyldne ved 160 - 165C i 8 - 10 min afhængig af mængden af mazarin masse i formen. Ved serveringen lægges der fyld ovenpå kagen og drysses med sprødt drys.

Blondie

Blondie

90 g smør
75 gr hvid chokolade
75 g sukker
88 gr hele æg
½ tsk vaniljesukker
75 g sigtet hvedemel
1/4 tsk fint salt

Hvid chokolade og smør smeltes over et vandbad. Afkøles let.

Æg, sukker og vaniljesukker piskes luftigt i en skål – vend smørblandingen og salt i med en dejskraber.

Sigt melet i og vend forsigt sammen med massen.

Fyldes i smurte glas/forme og bages gyldne ved 170 grader - i ca 8 – 12 minutter, kagen skal lige nøjagtig blive færdig - der må ikke være noget dej på tandstikken du tjekker med.

Kagen må gerne være fugtig men ikke ubagt. Køles af og serveres i glasset.

Spongecake

Spongecake

2 stk æg
45 gr sukker
1 nip salt
30 gr mel
½ tsk vaniljesukker

Æggene piskes sammen og blandes med resten af ingredienserne

Fyldes i sifon der tilsættes en patron CO2 og sifonen rystes godt igennem.

Plastkoppen prikkes med en nål, dejen fyldes i ca 1/3.

Bages i microvnen i 40 – 60 sekunder på højeste trin.

Hvis kagen falder sammen når man tager den ud, så skal den have lidt mere.

---

---

---

---

---

---